Reactie spelers

18

JUNI

De Training Voor Nederland-Japan

De training

Het is gebruikelijk dat het Nederlands elftal de dag voor de wedstrijd in het stadion traint. Maar omdat het veld te slecht is, werd de training verplaatst van het prachtige Moses Mabhiba stadion, naar het minstens zo mooie Princes Magogo stadium in de wijk Kwamashu. Prinses Magogo werd geboren in 1900 en was de dochter van een Zulo koning. Prinses Magogo was muzikant en zangeres en heeft ervoor gezorgd dat tijdens de apartheid en erna de traditionele Afrikaanse muziek behouden bleef. Ze ontving diverse onderscheidingen voor haar muzikale werk. Het Nederlands elftal trainde dus niet zomaar in een stadion.

De Township

De toch naar het Princes magogo stadion was een feest. De rit ging dwars door de township van Kwamashu, gelukkig niet de allerarmste. De mensen keken wel even raar op toen de bus van oranje onder luide politiebegeleiding door de wijk trok. Midden in de township, ligt het Princess Magogo stadion. Er lag een grasmat, waar geen Nederlandse eredivisie club aan kan tippen.

Arjen Robben en Eljero Elia

De training was rustig, maar fanatiek. Arjen Robben deed voor het eerst met alles mee. Na afloop sprak hij nog geruime tijd met de bondscoach. Maar op de persconferentie na de training maakte Van Marwijk duidelijk dat het onwaarschijnlijk is dat Robben speelt. De reactie op deze training moet worden afgewacht. Maar morgen zal hij dus nog 90 minuten op de bank blijven. Per twitter werd mij diverse malen gevraagd hoe het met Eljero Elia ging, of hij een blessure had opgelopen. Na wat navragen kreeg ik van zijn manager door dat Eljero een kneuzing onder zijn voet had opgelopen in de training van gisteren. Gelukkig viel het mee, want ook Eljero trainde de volledige tijd mee.

De opstelling

Wat betreft de opstelling lijkt Van Marwijk niets te veranderen. Hij het afwerken op goal waren van Persie en Sneijder een koppel en Kuyt en Van der Vaart. Elia vormde een team met Huntelaar. Daaruit concludeer ik dat de eerste vier dus weer de offensieve spelers van oranje gaan vormen.  Van der Vaart zal gewoon starten.

De persconferentie

Na afloop van de training gaven Van Marwijk en Kuyt een persconferentie. Kuyt vertelde dat hij het mooi vond dat er in een township was getraind. ‘Zo zien we toch ook wat anders van Zuid-Afrika.’ En ‘Ik zag veel lachende gezichten langs de weg. Op deze manier hopen we toch iets terug te doen voor het land. Op de vraag van het jeugdjournaal of veel spelers van oranje van Sushi houden antwoordde Kuyt gevat: ‘Ja zeker, we halen vaak even wat sushi en ik hoop dat het morgen ook kunnen eten.’

Het veld

Terwijl Kuyt en Van Marwijk bij de persconferentie zaten, liepen de overige spelers over het veld. Het viel mee hoe het veld erbij lag. Aan het veld mag het in ieder geval morgen niet liggen. En aan het stadion al helemaal niet, want dat is minstens zo indrukwekkend als soccer city in Johannesburg.

 

 

 

 

Barbara BarendBarbara Barend
Volg Barbara op Twitter

Bookmark and Share

Barbara
maandag 14 juni

Ibrahim Afellay

Barbara
dinsdag 15 juni

John Heitinga

Barbara
maandag 14 juni

Joris Mathijsen

Barbara
maandag 14 juni

Eljero Elia

Barbara
maandag 14 juni

Maarten Stekelenburg

Barbara
maandag 14 juni

Rafael Van Der Vaart

Hyves Facebook Twitter Rss Youtube

Frits & Barbara beantwoorden jullie vragen

http://www.youtube.com/v/tha4x76XhRI&hl=nl_NL&fs=1&
Stel hier je vraag Of een video vraag stellen via Youtube

Home Reactie spelers

De training voor Nederland-Japan

Created by Lionhead

WKZomerHelden.nl is mede mogelijk gemaakt door: Unive

Sluit popup
Win WK prijzen