Interviews met voetbalvrouwen

14

JUNI

De Vrouwen.

Voor het eerst in jaren zijn de spelersvrouwen en andere familieleden niet bij een eindtoernooi aanwezig. Voor de meesten zal het wennen zijn. De familie van Bronckhorst volgt Giovanni overal. Ik heb zelf een keer een mooie trip naar Wit-Rusland met vader Victor meegemaakt. In Zwitserland kwam ik ze twee jaar geleden regelmatig volledig uitgedost in het oranje tegen.

Ook Charlotte-Spohie, de aanstaande van John Heitinga maakte van eindtoernooien mooie vakanties. Samen met vriendinnen trokken ze als echt fans van oranje campings naar kleine hotelletjes. Niemand die dan doorhad dat haar man een van de spelers was.

Bouchra van Persie, Winonah de Jong, Sabia Boulahrouz en Sylvie van der Vaart, verbleven twee jaar geleden op eigen gelegenheid in Laussane om hun mannen aan te moedigen en ze af en toe te zien.. Ook deze dames volgen hun mannen altijd overal. Maar dit jaar is alles anders. Alleen Yolanthe is haar Wesley komen verassen op zijn verjaardag, verder zijn alle dames thuis gebleven.  Dit vooral vanwege de veiligheid.

Niet dat ze zich vervelen hoor. De dames Schaars, Van Persie, Boulahrouz en de Jong zijn afgelopen vrijdag met hun kroost naar een heerlijk eiland vertrokken om daar 12 dagen vakantie te vieren. Nou ja lekker, ze vinden het toch wel heel raar om niet in Zuid Afrika te zijn. Nu het toernooi is begonnen, lijken sommige dames spijt te hebben. Laat duidelijk zijn, ze zijn hier allemaal niet, omdat steeds gezegd is dat het niet veilig is. Ik heb beloofd om regelmatig verslag te doen van mijn verblijf hier en ook om te testen hoe het zit met veiligheid. En waarschijnlijk komen ze dan allemaal voor de achtste finales, want dan gaat de KNVB wat verzorgen.

Wat betreft de verwachtingen zijn de dames goed gestemd, zowel Bouchra van Persie als Sabia Boulahrouz verwachten dat Nederland de finale haalt.

Barbara BarendBarbara Barend
Volg Barbara op Twitter

Bookmark and Share

Hyves Facebook Twitter Rss Youtube

Frits & Barbara beantwoorden jullie vragen

http://www.youtube.com/v/tha4x76XhRI&hl=nl_NL&fs=1&
Stel hier je vraag Of een video vraag stellen via Youtube

Home

Interviews met voetbalvrouwen

Created by Lionhead

WKZomerHelden.nl is mede mogelijk gemaakt door: Unive

Sluit popup
Win WK prijzen