In het Buitenland

15

JUNI

De Spaanse Krant

Ook de Spaanse kranten zijn niet onder de indruk van Nederland.

Sportkrant ‘ Marca’ uit Madrid noemt het eerste doelpunt van Nederland op het WK het meest krankzinnige doelpunt ter wereld (‘ El gol mas tonto del mundo), dat nu eens niet werd veroorzaakt door de bal. Marca laat Van der Vaart zeggen dat Nederland ook heeft geleerd om te winnen zonder goed te spelen, overigens pas op pagina 16, na 14 pagina’s over het eigen Spanje.

 

‘ Sport’ uit Barcelona spreekt van een overwinning zonder enige inspanning. Sport heeft blijkbaar geen spelers gesproken, want tegen Barbara zeiden bijna alle spelers dat ze na een sprintje al kapot waren. Spelen in de middag, op het heetst van de dag en op grote hoogte, kostte heel veel inspanning.

 

Sport heeft ook een merkwaardige anekdote. Het Nederlands elftal zou verlaat zijn door een fout van de chauffeur, een fout die bij Van Marwijk bijna een beroerte (‘ collapso’ ) had veroorzaakt.

 

De Madrileense sportkrant As roemt Elia en vindt dat de scheidsrechter Van Persie, met al een gele kaart op zak, matste door hem geen tweede gele kaart te geven.

 

Natuurlijk staan de grote Spaanse sportkranten vol over de wedstrijd van morgen, Spanje-Zwitserland, het duel tussen de oude coaches Del Bosque en Ottmar Hitzfeld, de coach die met Borussia Dortmund en Bayern Munchen de Champions League won.

We lezen dat David Villa, net gekocht door Barcelona topscorer (‘ Pichichi’) van het WK wil worden, dat het Spaanse shirt de winkels uitvliegt, dat Carles Puyol van Barcelona zegt ‘hier zijn we Spanje, niet Real of Barca’ en Van Gaal noemt als zijn beste trainer.

En Sport onthult dat Zlatan niet voorkomt in de plannen van volgend jaar bij Barcelona (kostte vorige zomer bijna 100 miljoen) dat niet Ronald Koeman maar oud-doelman Zubizarreta opvolger wordt van technisch directeur Begiristain, dat de zondag nieuw gekozen voorzitter van Barcelona Johan Cruijff zal bellen maar zijn mobiele nummer niet heeft. Kan hij lang bellen, want Cruijff heeft geen mobiele telefoon. En volgens As is Maicon, de al 29-jarige rechtsback van Inter en Brazilie, zo goed als rond met Real Madrid.  

 

Frits BarendFrits Barend
Volg Frits op Twitter

Bookmark and Share

Frits
maandag 12 juli

Vanavond Madrid

Frits
zaterdag 10 juli

BALÓN ROSA

Frits
donderdag 8 juli

Ook Israel Kleurt Oranje

Frits
donderdag 1 juli

Van Messi Tot Honda

Frits
dinsdag 29 juni

Robben Is Garrincha

Frits
maandag 28 juni

England Weggemullert

Frits
zondag 27 juni

Bert Van Warwijk

Frits
donderdag 24 juni

Cadeau Messi

Frits
donderdag 24 juni

'Achtung! Surrender'

Frits
woensdag 23 juni

Capello In Nood

Frits
dinsdag 22 juni

Spanje Eruit

Frits
maandag 21 juni

Torres Terug

Frits
maandag 21 juni

Fifa Rules Bavaria

Frits
maandag 21 juni

Fifa Rules Bavaria

Frits
zaterdag 19 juni

Beckham Aangevallen

Frits
vrijdag 18 juni

Goalie's Girlfriend

Frits
donderdag 17 juni

Treurmis En Treurnis

Frits
dinsdag 15 juni

Mannschaft

Barbara
zaterdag 12 juni

De Aftrap

Hyves Facebook Twitter Rss Youtube

Frits & Barbara beantwoorden jullie vragen

http://www.youtube.com/v/tha4x76XhRI&hl=nl_NL&fs=1&
Stel hier je vraag Of een video vraag stellen via Youtube

Home In het buitenland

De Spaanse Krant

Created by Lionhead

WKZomerHelden.nl is mede mogelijk gemaakt door: Unive

Sluit popup
Win WK prijzen