In het Buitenland

29

JUNI

Robben Is Garrincha

Het wordt vanavond Villa tegen Ronaldo, Spanje tegen Portugal, Barcelona tegen Real Madrid. Spanje speelt tot verdriet van Johan Cruijff en Luis Aragones weer met twee verdedigende middenvelders, zeg maar het Oranje systeem en hoopt op Torres van Liverpool zoals Nederland blijft hopen op de Van Persie van Arsenal. Ronaldo heeft aangegeven dat hij niet (meer) in de spits wil spelen, hij speelt tegen Spanje zoals in zijn beste jaren bij Manchester United, van de vleugel.

Ze kunnen in de buitenlandse media niet meer om Nederland heen, maar van harte gaat het niet. Oranje telt nog niet echt mee, mede omdat het spel in niets doen denken aan La Macina Naranja. Maar ook Brazilië doet in niets denken aan de samba-goocheaars van het strand van Copa Cabana. Beide landen spelen voetbal als een computer, bijna zonder fouten, maar ook zonder hart. Het is vooral leedvermaak over het wanbeleid van Real Madrid, dat de Spaanse media boeit. De kop in een Spaanse krant ‘Holland heeft genoeg aan Sneijder en Robben’ zegt genoeg. Beide spelers moesten weg bij Real Madrid van de in Nederland vaak bewierookte technisch directeur Jorge Valdano. Hoe vaker Sneijder en Robben scoren en uitblinken, hoe belachelijker Valdano zich maakt . Sneijder en Robben maken het verschil, zonder hen stelt Nederland volgens de Spaanse media niets voor, sterker, is armoe troef. Sneijder en Robben krijgen ook de meeste punten, een 7 en een 8, Van Bommel een 4, Van Persie een 5. Robben is hot in Spanje.

In een aan hem gewijde column vergelijkt de schrijver Robben met niemand minder dan Garrincha: ‘Bij Messi en Ronaldo weer je niet altijd wat ze gaan doen, Robben daarentegen is de meest voorspelbare speler. Je weet dat Robben van rechts naar binnen trekt en waar mogelijk op doel schiet. Als hij 65 is, doet hij het nog, maar met minder snelheid. Hij doet het zo goed, zo precies en met zoveel snelheid, dat hij blijkbaar niet te verdedigen is. Wat deze bijzondere kwaliteit betreft, lijkt hij op Garrincha.’ En de Braziliaan Kaka benadert volgens Spaanse media weer zijn vorm van AC Milan. Een goede pass is voor deze media al genoeg om in de war te raken. Verder een opvallende uitspraak van doelman Neuer van Duitsland over het doelpunt van Lampard. ‘Natuurlijk zag ik dat de bal dik over de lijn was, maar omdat ik de bal meteen weer uitschoot, raakte de scheidsrechter in de war.’

Frits BarendFrits Barend
Volg Frits op Twitter

Bookmark and Share

Frits
maandag 12 juli

Vanavond Madrid

Frits
zaterdag 10 juli

BALÓN ROSA

Frits
donderdag 8 juli

Ook Israel Kleurt Oranje

Frits
donderdag 1 juli

Van Messi Tot Honda

Frits
maandag 28 juni

England Weggemullert

Frits
zondag 27 juni

Bert Van Warwijk

Frits
donderdag 24 juni

Cadeau Messi

Frits
donderdag 24 juni

'Achtung! Surrender'

Frits
woensdag 23 juni

Capello In Nood

Frits
dinsdag 22 juni

Spanje Eruit

Frits
maandag 21 juni

Torres Terug

Frits
maandag 21 juni

Fifa Rules Bavaria

Frits
maandag 21 juni

Fifa Rules Bavaria

Frits
zaterdag 19 juni

Beckham Aangevallen

Frits
vrijdag 18 juni

Goalie's Girlfriend

Frits
donderdag 17 juni

Treurmis En Treurnis

Frits
dinsdag 15 juni

Mannschaft

Frits
dinsdag 15 juni

De Spaanse Krant

Barbara
zaterdag 12 juni

De Aftrap

Hyves Facebook Twitter Rss Youtube

Frits & Barbara beantwoorden jullie vragen

http://www.youtube.com/v/tha4x76XhRI&hl=nl_NL&fs=1&
Stel hier je vraag Of een video vraag stellen via Youtube

Home In het buitenland

Robben is Garrincha

Created by Lionhead

WKZomerHelden.nl is mede mogelijk gemaakt door: Unive

Sluit popup
Win WK prijzen