In het Buitenland

23

JUNI

Capello In Nood

Fabio Capello zei gisteren op de persconferentie aan de vooravond van de nu al beslissende wedstrijd tegen Slovenië: ‘Ik ben heus niet gek als ik denk dat we nog steeds de finale kunnen halen.’ Alleen een overwinning kan Engeland en Capello afhouden van de gigantische afgang van uitschakeling in de eerste ronde. Dat is sinds 1958 niet gebeurd. Nog steeds vindt Capello zijn team een van de besten van de wereld, zoals Van Marwijk, Dunga en Maradona dat van hun team vinden.

‘ Het gaat niet om mijn reputatie, die is niet belangrijk,’ zei hij ook. Leuke zinnen zijn dat altijd van coaches in nood. Dan krijg je ook clichés als: ‘We zijn hier als groep, we doen het met z’n allen. Ik denk dat als wij vanmiddag winnen, dan zullen alle komende tegenstanders aan de bak moeten om ons nog te verslaan. Tegen Slovenië spelen we een play-off, voor mij is het als een finale of een halve in de Champions League. Het is of door of naar huis en alleen het resultaat telt.’ Met deze zinnen is het trauma van het gelijke spel tegen Algerije natuurlijk niet weggewerkt. Gisteren schreven we al over aanpassingen in het elftal zoals John Terry ze bepleitte. In september oefende Engeland tegen Slovenië en won toen maar met 2-1, overigens dor een doelpunt van Jermain Defoe die vanmiddag Emile Heskey vervangt

Capello heeft ook lang gesproken met Wayne Rooney in een ultieme poging hem zijn vorm te laten terugvinden. ‘Hij traint de laatste dagen al veel beter, ik ben ervan overtuigd dat hij goed speelt tegen Slovenië.’  Die opmerking toont de wanhoop van Capello.  Op eerdere persconferenties zei Capello juist dat de spelers zo fantastisch trainden en dat hij daarom het slechte spel niet begreep. Hij wees op de druk van het spelen op een WK. En nou traint Rooney ineens veel beter, blijkbaar beter dan heel goed. Dat het wel om Capello en niet om het team gaat, blijkt uit de opstelling. Niet Joe Cole (wens Terry) maar James Milner speelt rechts op het middenveld op de plaats Aaron Lennon. En dan is er nog de erbarmelijke grasmat in het Nelson Magrasndela Bay Stadium. Maar zelfs dat mag geen excuus zijn, vinden nu ook de spelers. Aanvoerder Steven Gerrard: ‘ We hebben iets goed te maken en we willen meer. Het zou een onherstelbare catastrofe zijn als wij na de eerste ronde naar huis moeten. Dat moeten we koste wat kost voorkomen. We willen dat het land trots en gelukkig is dankzij ons. Dat is nu onze opdracht,’ met weer een hint naar de Fransen. Dus alles voor volk en vaderland. Ik ga vanmiddag zeker kijken, want ik houd van de Engelse spelers.

Frits BarendFrits Barend
Volg Frits op Twitter

Bookmark and Share

Frits
maandag 12 juli

Vanavond Madrid

Frits
zaterdag 10 juli

BALÓN ROSA

Frits
donderdag 8 juli

Ook Israel Kleurt Oranje

Frits
donderdag 1 juli

Van Messi Tot Honda

Frits
dinsdag 29 juni

Robben Is Garrincha

Frits
maandag 28 juni

England Weggemullert

Frits
zondag 27 juni

Bert Van Warwijk

Frits
donderdag 24 juni

Cadeau Messi

Frits
donderdag 24 juni

'Achtung! Surrender'

Frits
dinsdag 22 juni

Spanje Eruit

Frits
maandag 21 juni

Torres Terug

Frits
maandag 21 juni

Fifa Rules Bavaria

Frits
maandag 21 juni

Fifa Rules Bavaria

Frits
zaterdag 19 juni

Beckham Aangevallen

Frits
vrijdag 18 juni

Goalie's Girlfriend

Frits
donderdag 17 juni

Treurmis En Treurnis

Frits
dinsdag 15 juni

Mannschaft

Frits
dinsdag 15 juni

De Spaanse Krant

Barbara
zaterdag 12 juni

De Aftrap

Hyves Facebook Twitter Rss Youtube

Frits & Barbara beantwoorden jullie vragen

http://www.youtube.com/v/tha4x76XhRI&hl=nl_NL&fs=1&
Stel hier je vraag Of een video vraag stellen via Youtube

Home In het buitenland

Capello in nood

Created by Lionhead

WKZomerHelden.nl is mede mogelijk gemaakt door: Unive

Sluit popup
Win WK prijzen